Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
16.01.2013 11:05 - Как да шофираме в Индия
Автор: kisstherain Категория: Забавление   
Прочетен: 1812 Коментари: 0 Гласове:
2



 Много добре обоснована статия за посетителите в Индия (абсолютно приложима и за още няколко азиатски/африкански държави като Пакистан, Китай, Тайланд, Индонезия, Филипини, Кения, Южна Африка, Нигерия и т.н.).

Предлагам няколко полезни съвета за благото и в името на оцеляването на всеки Сульо и Пульо решил да посети Индия и осмелил се да шофира по индийските пътища. Приложими са за всяко населено място, с изключение на Бихар, където животът извън превозното средство е относително по-безопасен. 

Индийските правила за движение функционират в рамките на домейна на кармата, като вие правите каквото можете, а с последствията се оправя вашата застрахователна агенция. 

Съветите са следните: 

Шофираме в лявото или в дясното платно на пътя? Отговорът е „и в двете”. По принцип, започвате в лявото платно на пътя, ако не е заето. В такъв случай, минавате в дясното, освен ако и то не е заето. Тогава се придвижвате към следващото свободно пространство, все едно играете шах.  Просто се доверете на инстинкта си, поддържайте посоката и давайте напред. Спазването на правилата за движение причинява страдания и често има фатален край. Повечето шофьори не карат, а просто са насочили превозното си средство в принципно желаната посока.

Не губете кураж и не се подценявайте, с изключение на вярата си в прераждането; другите шофьори не са в по-добра позиция. 

Не спирайте на пешеходна пътека, само защото на някакъв глупак му е хрумнало да пресича. Позволено ви е да спрете, само ако ви кефи някой да ви блъсне отзад. Пешеходците са изрично инструктирани да пресичат, само ако трафикът е бавен или е спрял, защото на някой министър му е скимнало да посети града.  Въпреки това, все се намира по някой малоумник, който е решил да преджапа до отсрещния тротоар, само че не е хубаво да се говори лошо за умрелите. 

Да надуеш клаксона не е знак на протест , както е в други страни. Ние бибипкаме, за да изразим чувство на радост, негодувание, неудовлетвореност, романтичност, та дори похот (две къси турутуткания) или просто за да приканим задрямалата крава в средата на пазара да се размърда.

Дръжте пътеводителя в жабката на колата. Можете да си го четете, докато висите в задръстването, докато изчаквате автоколоната на важния министър, или докато чакате дъждовната вода да се оттече, когато надземния трафик срещне подземната канализация.  

Може да ви се случи да видите и как изглежда НЛО с мигащи разноцветни светлини и странни звуци, излизащи отвътре.  Това е осветен автобус пълен с щастливи поклонници, които пеят Бхаджан песни. Тези поклонници се движат с главоломна скорост в търсене на контакт с Всевишния, което често  се увенчава с успех.

 Дочети тук:

 

Текст: GigglePEDIA

Превод: Парола Плюс

 



Тагове:   шофьор,   смях,   забавление,   Индия,


Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kisstherain
Категория: Лични дневници
Прочетен: 270631
Постинги: 55
Коментари: 547
Гласове: 8168
Архив