Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
24.01.2013 15:16 - Пет абсурдни бягства от затвора
Автор: kisstherain Категория: Забавление   
Прочетен: 1815 Коментари: 0 Гласове:
0



 Знаем, че в истинския живот престъпленията не са толкова готини, колкото ги представят по филмите. Обирите не се извършват от снажни мъже в смокинги, а от дебилни пичове, които искат пари за дрога. В истинския живот повечето бягства от затвора не са резултат на сложни и оригинални схеми, а комбинация от прост късмет и надзиратели, на които не им пука особено.

  #5. Известен сериен убиец иска достъп до библиотеката, след което просто си тръгва 

Стига да не се бъркате с героя от Женени с деца, то предполагам знаете кой е Тед Бънди. Един от най-легендарните американски серийни убийци. Бънди тероризираше Щатите през 70-те години на миналия век. В началото на своята „кариера” Бънди е арестуван в Колорадо, където съдът уважава искането му да не ползва адвокат и да се защитава сам. Това е първата стъпка от план за бягство, който все едно е излязъл от посредствен филм с главен злодей кабелджията Лари.

Тъй като Бънди е бил едновременно обвиняем и адвокат на обвиняемия, съдията позволява да му свалят белезниците, за да може да се движи свободно из съдебната зала. ‘Щото нали знаете, адвокатите по филмите винаги обикалят из залите. По време на почивката Бънди получава разрешение сам да посети библиотеката на съда, за да опресни юридическите си знания. Няма как да му бъде отказано, нали? Пичът има тежка задача. Клиентът му е сериен убиец.

След като е оставен без наблюдение в библиотеката, Бънди скача от прозореца на втория етаж и офейква. Ето затова вече не разчитаме на честната дума на серийните убийци.

Чакайте, става още по-зле. След шест месеца Бънди е хванат и процесът е възобновен. Към този момент адвокатите го посъветвали да кротува, тъй като доказателствата на прокурора са слаби и Бънди може да се отърве. Въпреки това, той не мирясва и измисля хитър, макар и клиширан план за бягство, като бавно и методично пробива дупка в тавана на килията. В навечерието на Коледа той скрива книги под одеалото си, все едно някой лежи в леглото, и бяга през тавана.

Оказва се, че таванът води право в апартамента на надзирателя на затвора, ситуация, която изненадващо сработва в полза на Бънди, защото въпросния надзирател бил на среща извън апартамента. Бънди претършувал гардероба и откраднал дрехите на човека, след което просто си излязъл през предната вратата и избягал в пенсионерския щат Флорида. Според негови по-късни самопризнания, Бънди е смятал да спре с убийствата. Не спазва обещанието си и след още няколко убийства е екзекутиран. 

#4. Гръцки банков обирджия бяга от затвора с хеликоптер (два пъти)

 Василис Палеокостас е бил смятан за нещо като гръцкия Робин Худ, но с не толкова готино име. Извършва серия банкови обири, както и няколко отвличания за откуп (като споделя част от плячката си с бедните), но накрая късметът му изневерява и той се озовава в затвора. Не знаем дали в това не е замесен и корумпиран вълк шериф (б.пр. препратка към анимационния филм Робин Худ, в който злият шериф е вълк).

Но Палеокостас не остава за дълго зад решетките. През 2006 г. той заедно със съучастник осъществяват своето бягство, но не по някакъв завъртян начин а-ла Изкуплението Шоушенк, а просто се качват на хеликоптер, нает от брата на Палеокостас. Хеликоптерът се приземява в двора на затвора, Палеокостас скача в него пред очите на пандизчиите, които спортуват в двора. Оправданието на надзирателите, че са позволили такъв абсурден план да сработи е, че според тях това било неочаквано посещение от инспектори, тъй като те винаги идват неочаквано с хеликоптер, кацат по средата на двора и започват да мятат гранати със сълзотворен газ по персонала.

Бегълците се върнали към престъпния си живот, докато не били хванати отново две години по-късно. Но и този път не успели да ги удържат зад решетките. Палеокостас и неговия съучастник все още чакали да започне съдебния процес за предишното им бягство, когато през февруари 2009 г. избягали за втори път, от същия затвор (не се бъзикаме) пак с хеликоптер, ама друг. 
Разбираемо е, че гръцките власти малко се срамуват от случилото се, а Палеокостас остава на свобода. Трябва да признаете, че вероятността подобно нещо да се случи два пъти е нищожна. 

 Дочети тук:

 

Автор: Rich Solomon

Превод: Парола Плюс 




Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kisstherain
Категория: Лични дневници
Прочетен: 269731
Постинги: 55
Коментари: 547
Гласове: 8168
Архив